Nasze podstawowe menu od lat nie ulega zmianom. Przyzwyczailiśmy już naszych gości do wyjątkowego smaku smażonego dorsza, który bije u nas wszelkie rekordy popularności. Na kolejnych miejscach naszej listy przebojów plasuje się smażona flądra, pstrąg, halibut i łosoś. Swoich miłośników ma też jedyny w swoim rodzaju turbot, kargulena i oczywiście nieśmiertelny śledzik. Ale to nie wszystko. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów zaproponowaliśmy dania rybne przygotowane w piecu konwekcyjno - parowym w technologii beztłuszczowej w zestawie z pieczonymi w soli ziemniakami i przepyszną surówką. Do Panstwa wyboru - Pieczony łosoś, pstrąg faszerowany warzywami i halibut. A na przystawkę wciąż doskonalone menu zimnej kuchni, w którym oferujemy między innymi tatara z łososia, pstrąga w galarecie, łososia w galarecie z sosem śmietanowym, sandacza w galarecie, turbota w galarecie, śledzika w oleju, śledzika w śmietanie, dorsza po grecku, dorsza faszerowanego w sosie tatarskim, sandacza faszerowanego. No i oczywiście sałatki i surówki, które zawsze stanowią doskonałe uzupełnienie rybnej uczty. A w chłodne jesienne wieczory najlepiej ogrzać się gorąca porcja wyśmienitych flaczków z kalmara według naszego przepisu. Na stałe nasze menu wzbogaciło się także o Rosołek Andrzeja i Pierożki Henia.

 

Rosołek Andrzeja

jeszcze jedna zupka Rybna obok flaczków z kalmara, bardzo ciepło przyjęta przez naszych Gości. Przejrzysty rosołek rybny z dorszowo-łososiowymi kluseczkami - choć zimowe wieczory dawno za nami - rosołek wciąż tak samo popularny...

(tu będzie foto)
 

Pierożki Henia

prawdziwy HIT !!! Pierożki o tradycyjnym, niezwykle delikatnym cieście wypełnione po brzegi przepysznym dorszowo - łososiowym farszem pod delikatnym sosem chrzanowym. Heniu wzniósł się na prawdziwe wyżyny i nie ma w tym krzty przesady.

HIT - POLECAMY !!!

Kilka Wybranych Dań
(kliknij w foto by powiększyć)

 


Niektóre Polecane Dania !!!

Pstrąg w galarecie
jedyny w swoim rodzaju pstrąg gotowany w przyprawach z przepysznym rybnym auszpikiem o bogatym aromacie warzywnym.

Flaczki z kalmara
przygotowywane według własnej receptury w bogatym warzywnym rosole z dodatkiem rzadkich przypraw zaostrzających smak - doskonałe na początek rybnej uczty - zwłaszcza w chłodne jesienne dni i wieczory.

Śledź w oleju
wyselekcjonowane porcje śledzia, odkrywającego pełnię walorów smakowych pod wpływem starannie przygotowanej zalewy olejowej z dodatkiem rzadkich przypraw i świeżo posiekanej cebulki.

Śledź w zalewie octowej
śledź w marynacie octowej z kawałkami marchewki i cebulki.

  Tatar z łososia
mięso łososia z przyprawami z dodatkiem świeżo posiekanej cebulki i ogórków - prawdziwy delikates.

Łosoś w galarecie z sosem cytrynowym
delikatne kawałki gotowanego łososia z gęstym sosem cytrynowym zalane rybnym auszpikiem - kropka nad i ... czerwone winogrona.

Dorsz faszerowany w sosie tatarskim
najlepsze, wyselekcjonowane sztuki dorsza, gotowane w świeżych warzywach, w płaszczu lekko zaostrzającego smak białego sosu tatarskiego.

Śledź w śmietanie
doskonała kompozycja smakowa najlepszej jakości śledzia z delikatnym białym sosem śmietanowym przygotowywanym zawsze na zamówienie. dostępny tylko na miejscu.

Proponujemy Państwu również przygotowanie naszych wyrobów na wynos. Na specjalnie w tym celu przystrojonych półmiskach, nasz garmażer przygotuje dla Państwa bogato garnirowane wyroby naszej zimnej kuchni, które z pewnością będą ozdoba Państwa stołu.